Positieve Effecten

Op een tedere, veilige en warme manier aangeraakt worden is één van de basisbehoeften van de mens. Een goede massage zal de gezondheid positief beïnvloeden. Massage kan in die zin zijn steentje bijdrage aan de behandeling van diverse klachten en kan ondersteunend werken en een therapeutisch proces.

Een massage werkt kalmerend. Bij massage wordt aanraking gebruikt om het lichaam te kalmeren en relaxeren. Er wordt beweerd  dat 75% van de ziektes door stress veroorzaakt worden. Omdat massage stress fel verminderd, zal het dan ook de gezondheid bevorderen. Bovendien vraagt stress veel energie van het lichaam. Door stress te verminderen zal er meer energie vrijkomen om opgewekt door het leven te stappen. Bovendien zal je je bewust worden van een diepere en meer ontspannen ademhaling.

Massage heeft een positieve invloed op het slaappatroon. Een daarvan weten we allemaal dat een goede gezondheid begint bij een goede nachtrust. Op lange termijn zal massage ervoor zorgen dat we deze ontspanning langer kunnen aanhouden.

Een massage werkt ook stimulerend. Massage zal al de systemen in je lichaam terug volop op gang brengen. Tal van functies zullen dan ook bevordert worden, waaronder spijsvertering, spieren, bloedcirculatie enzovoort.  Voedingsstoffen en zuurstof worden beter afgeleverd aan het lichaam.

 

 

Een massage werkt detoxerend. Het verbetert de spijsvertering en het zal afvalstoffen helpen sneller het lichaam te verlaten. Ook afvalstoffen die zich op de spieren en aanhechtingen hebben genesteld, zullen door het masseren verwijderd worden. Deze gaan dan via de urine het lichaam verlaten.

 

Anatomy

Massage heeft een heilzame werking op het gehele spierstelsel. Door de knedingen en andere technieken zullen de spieren soepel worden, uitzetten en een betere doorbloeding krijgen. Afvalstoffen die zich onvermijdelijk in de vorm van kleine knobbeltjes of ophopingen op de spieren zetten worden door de massage verwijderd en zullen het lichaam via de natuurlijke weg verlaten. Daarom is het belangrijk om na de massage voldoende te drinken. De masseur gaat tijdens de massage voortdurend het lichaam aftasten op gebieden waar zich afvalstoffen ophopen en deze via knedingen en fricties trachten te verwijderen. Door de combinatie van de verschillende massage technieken kunnen ook spierpijnen, pijn in de nek, hoofdpijn en schouderpijn en ook bepaalde vormen van rugpijnen aanzienlijk worden verminderd.

Massage is ook goed voor de huid. Het maakt de huid elastischer. Dode huidcellen worden verwijderd, en er worden bepaalde technieken toegepast die cellulitis op termijn kunnen verbeteren. Ook ontstaat er een aanzienlijke vermindering van plaatselijke vochtophopingen. Hier kan geen dagcrème tegenop.

 

 

En tot slot: De beste reclame en het beste bewijs zijn klanten die zelf één van mijn massages hebben gehad. Lees hun commentaar en reviews op deze pagina.