Soorten Massages

Zuivere Relax-Massage

De relaxmassage bestaat uit zachte aanrakingen en wrijvingen over het lichaam. Deze wrijvingen worden “effleurages” genoemd. De zachte en relaxerende bewegingen kunnen variëren van “druk” maar blijven zacht. Er gaan geen echte knedingen gegeven worden. Dit is een zuiver ontspannende massage die het lichaam volledig tot rust zal brengen met heilzame effecten op het zenuwstelsel en bloedsomloop. De massage duurt ongeveer 60 minuten.

Zweedse Massage

De zweedse massage is een combinatie van relaxmassage met diepere knedingen en lokale pijnpuntsbehandeling. Ook al ligt bij deze massage de klemtoon op relaxering, toch zullen spiergroepen in verschillende tempo’s en hardheid gekneed worden. Dit heeft dan ook niet alleen een relaxerend effect, maar ook een deugddoend effect op de spieren en andere stelsels. Voor meer informatie over de positieve effecten van een massage kan U deze pagina eens bekijken.

Deze massage is eigenlijk het meest complete “pakket”. U zult er heel relax van terug komen, maar tevens hebben de spieren opnieuw een goede doorbloeding gekregen en kunnen lokale pijnpunten goed behandeld worden.

De Massage duurt circa 60 minuten.  Er zal aandacht worden geschonken aan het hele lichaam waaronder rug, nek, schouders, lage rug, benen, voeten, decolleté, armen, handen, gezicht en hoofd. Uiteraard kan U zelf kiezen om bepaalde delen te laten wegvallen of extra aandacht te geven.

Sportmassage

Doet U bepaald sporten die bepaalde spiergroepen erg belasten? Dan kan het heilzaam zijn deze spiergroepen regelmatig te laten masseren als sportmassage. De duur is een half uur. Bij een sportmassage gaat het écht erom de spiergroepen die U kiest te laten behandelen. Er zal DIEP, HARD, en LANGDURIG gemasseerd worden zodat de spieren terug los komen, opwarmen en terug van een héél goede doorbloeding worden voorzien zodat ze er weer tegenaan kunnen bij de volgende sportactiviteit.

Een goed voorbeeld hiervan zijn wielrenners die de kuitspieren willen laten behandelen, zwemmers die arm en grote rugspieren willen laten behandelen enzovoort.

Comments are closed