Soorten Massages

Hier kan je meer te weten komen over de verschillende massages die ik je kan aanbieden. Welke massage je kiest hangt af van je behoeftes en kan uiteraard keer op keer verschillend zijn.

Zen Massage

In de ZEN massage gebruik ik een combinatie van technieken die je kan terug vinden in de relaxmassage, zweedse massage en samudra massage. Ook al ligt bij deze massage de klemtoon op relaxering, toch zullen spiergroepen in verschillende tempo’s en hardheid gekneed worden. Dit heeft dan ook niet alleen een relaxerend effect, maar ook een deugddoend effect op de spieren en andere stelsels. Ook als je last hebt van schouder-, rug- en nekpijnen zal deze massage daarvoor goed helpen. Voor meer informatie over de positieve effecten van een massage kan U deze pagina eens bekijken. Deze massage is eigenlijk het meest complete “pakket”. Ik combineer de beste elementen van de verschillende soorten massages tot één geheel in één unieke massage. De Zen Massage is door vele klanten al beoordeeld als één van de beste die ze ooit al gehad hebben. Er zal aandacht worden geschonken aan het hele lichaam waaronder rug, nek, schouders, lage rug, benen, voeten, decolleté, armen, handen, gezicht en hoofd. Uiteraard kan U zelf kiezen om bepaalde delen te laten wegvallen of extra aandacht te geven.

Relax Massage

De relaxmassage bestaat uit zachte aanrakingen en wrijvingen over het lichaam. Deze wrijvingen worden “effleurages” genoemd. De zachte en relaxerende bewegingen kunnen variëren van “druk” maar blijven zacht. Er gaan geen echte knedingen gegeven worden. Dit is een zuiver ontspannende massage die het lichaam volledig tot rust zal brengen met heilzame effecten op het zenuwstelsel en bloedsomloop. Mensen die last hebben van stress of burn-outs kunnen met deze massage geholpen worden. Om echt spieren los te werken of spierpijnen te verhelpen kan je beter één van de andere massages nemen.

Sport Massage

Fitness, workouts, wielrennen.. sporten belasten uiteraard je spieren Door een sportmassage zullen de spieren door verschillende bewezen technieken opnieuw in topvorm worden gebracht zodat U er terug tegenaan kunt. Bij een sportmassage zal ik de spiergroepen die U op dat moment kiest behandelen. Door de massage zullen de spieren opwarmen en terug van een héél goede doorbloeding worden voorzien zodat ze er weer tegenaan kunnen bij de volgende sportactiviteit. Een goed voorbeeld hiervan zijn wielrenners die de kuitspieren willen laten behandelen, zwemmers die arm en grote rugspieren willen laten behandelen, fitness en workouts die voor of na de training de spiergroep willen laten behandelen die ze volgens hun trainings-schema gaan nodig hebben enzovoort. Deze massage kan per stuk geboekt worden, dan duurt ze circa 40 minuten.

Samudra Massage

De Samudra massage gaat in tegenstelling tot een relax -of zenmassage het lichaam als één geheel bekijken en niet opdelen in afzonderlijke delen. Bij een traditionele massage gaan we deel per deel masseren. De Samudra massage gaat vaak heel het lichaam bestrijken en in beweging brengen. Dit zal gebeuren in lange vloeiende beweging, met verschillende druksterktes en snelheden. Uiteraard gaan de verschillende delen van het lichaam ook apart behandeld worden, minder met de handen, maar vooral met onder-en bovenarm (niet met de elleboog!). Door heel het lichaam op die manier te benaderen gaan afvalstoffen overal makkelijker verwijderd worden en zal stress, waar het zich ook bevindt, veel beter verdwijnen.

Een Samudra massage zal wonderen doen voor mensen met stress, trauma’s, burn-outs maar het zal ook enorm goed de spieren los maken, en bloedstromen en lymfestromen op gang brengen.

Omdat ik bij deze massage vooral met boven -en onderarmen werk en er regelmatig het hele lichaam bestreken wordt, is het niet praktisch om deze massage te doen onder een massage doek. Ook op de tafel zelf ligt geen overtrek omdat ik ook regelmatig onder het lichaam door ga. Om uzelf warm te houden zonder doek zal er een infrarood verwarming een heerlijke stralingswarmte op U afgeven die boven de tafel opgesteld staat.
Bij deze massage zal het hele lichaam behandeld worden inclusief rug, schouders, benen, bilspieren, liesstreek, bovenlichaam en buik. Specifiek voor deze massage heb ik een gespecialiseerde opleiding gevolgd in 2017. U mag er dus op vertrouwen dat alle technieken die ik gebruik voor deze (en alle andere) massages weldoordacht zijn en dat ik weet waar ik mee bezig ben.

De samudra massage duurt 60 minuten. Klanten vragen vaak of deze ook in 90 minuten kan. Deze massage is voor mij echter fysiek te zwaar om 90 minuten te geven. Om toch hierin tegemoet te komen heb ik nu een combinatie massage samudra-relax van 90 minuten samen gesteld. Het laatste half uur ligt U dan in kuiphouding op uw rug voor extra aandacht aan benen, voeten, buik, liesstreek en decolleté. Bovendien sluit ik dan af met een hoofd -en gezichtmassage.

Bindweefsel Massage

Het bindweefsel is de huidlaag tussen de spieren en de huid. Het ‘cement’ tussen spier en de huid dat organen, spieren en gewrichten met elkaar verbindt en ondersteunt. Bindweefsel is daarnaast verantwoordelijk voor de opname van zuurstof, het transport van afvalstoffen en de warmte-isolatie in je lichaam.

De focus ligt bij een bindweefselmassage niet zozeer op ontspanning, maar vooral op het herstelvermogen van de huid. Deze stevige massage is bijvoorbeeld geschikt wanneer je een sportblessure hebt opgelopen of bij (onder)rugpijn. Verwacht veel druk, want je dieper gelegen huidlagen worden gemasseerd om spierspanningen en chronische pijnen te verlichten. Dit kan niet geheel pijnloos zijn, zeker niet tijdens de eerste massages.

Eén massage zal ook niet voldoende zijn om resultaat te boeken. Verwacht een kuur van een vijf tot tien massages, wekelijks herhaald. Daarna kan afgebouwd worden.

Bindweefsel Massages duren 30 minuten.

Therapeutische Massage bij Schouder-, Rug- en Nekklachten

Schouderpijnen, pijnlijke onder- of middenrug. Stramme nekspieren… het zijn veel voorkomende klachten. Dat is niet verwonderlijk. Velen hebben een zittend werk, zitten de hele dag voorover gebogen achter een bureau… of zitten vele uren in het verkeer. Anderzijds zijn er jobs die veel van je rug vragen (verplegend personeel, bouwvakkers, poetshulpen en noem maar op). Of je stress-level gaat dagelijks zodanig de hoogte in dat deze zich letterlijk vast zet op deze gevoelige zone van je lichaam. Hierdoor ontstaan langzaam maar zeker klachten. Ik heb in 2017 een speciale opleiding gedaan voor massage technieken die deze pijnen kunnen aanpakken. Ik heb besloten om hier dan ook een speciale massage voor aan te bieden. Dit is een kortere massage van 40 minuten, die zich énkel toespits op massage technieken met als doel om rug-, schouder- en nekpijnen aan te pakken. Ik heb al veel goede resultaten geboekt bij klanten door deze technieken toe te passen. Ik wil me zeker niet voordoen als kinésist. Voor structurele problemen dien je best naar de huisarts en/of kiné te gaan. Maar voor pijnlijke ongemakken door je dagdagelijkse bezigheden kan deze massage zeker helpen.