Soorten Massages

Hier kan je meer te weten komen over de verschillende massages die ik je kan aanbieden. Welke massage je kiest hangt af van je behoeftes en kan uiteraard keer op keer verschillend zijn.

Zen Massage

In de ZEN massage gebruik ik een combinatie van technieken die je kan terug vinden in de relaxmassage, zweedse massage en samudra massage. Ook al ligt bij deze massage de klemtoon op relaxering, toch zullen spiergroepen in verschillende tempo’s en hardheid gekneed worden. Dit heeft dan ook niet alleen een relaxerend effect, maar ook een deugddoend effect op de spieren en andere stelsels. Ook als je last hebt van schouder-, rug- en nekpijnen zal deze massage daarvoor goed helpen. Voor meer informatie over de positieve effecten van een massage kan U deze pagina eens bekijken. Deze massage is eigenlijk het meest complete “pakket”. Ik combineer de beste elementen van de verschillende soorten massages tot één geheel in één unieke massage. De Zen Massage is door vele klanten al beoordeeld als één van de beste die ze ooit al gehad hebben. Er zal aandacht worden geschonken aan het hele lichaam waaronder rug, nek, schouders, lage rug, benen, voeten, decolleté, armen, handen, gezicht en hoofd. Uiteraard kan U zelf kiezen om bepaalde delen te laten wegvallen of extra aandacht te geven. U bent tijdens de massage bedekt met een grote doek. Enkel het gedeelte dat ik masseer ligt open.

Relax Massage

De relaxmassage bestaat uit zachte aanrakingen en wrijvingen over het lichaam. Deze wrijvingen worden “effleurages” genoemd. De zachte en relaxerende bewegingen kunnen variëren van “druk” maar blijven zacht. Er gaan geen diepe knedingen gegeven worden. Dit is een zuiver ontspannende, 100% pijnloze massage die het lichaam volledig tot rust zal brengen met heilzame effecten op het zenuwstelsel en bloedsomloop. Om echt spieren los te werken of spierpijnen te verhelpen kan je beter één van de andere massages nemen.

U bent tijdens de massage bedekt met een grote doek. Enkel het gedeelte dat ik masseer ligt open.

Uit ervaring van klanten blijkt dat deze relax massage ook uitermate geschikt is voor kinderen met slaapstoornissen, angstpsychoses, (licht) autisme, hyperactiviteit, ADHD, of gewoon omdat ook zij dit vaak heel aangenaam vinden. Massage op kinderen is enkel onder toezicht van een volwassenen (ouder, voogd, …) die bij in de massage ruimte kan aanwezig zijn.

Sport Massage

Fitness, workouts, wielrennen.. sporten belasten uiteraard je spieren Door een sportmassage zullen de spieren door verschillende bewezen technieken opnieuw in topvorm worden gebracht zodat U er terug tegenaan kunt. Bij een sportmassage zal ik de ledematen namelijk bovenbenen (hamstrings), kuiten, dijen (bilspieren) en ook de armen (biceps) en aanhechten naar de schouders onder hande nemen. Door de massage zullen de spieren opwarmen en terug van een héél goede doorbloeding worden voorzien zodat ze er weer tegenaan kunnen bij de volgende sportactiviteit. Een goed voorbeeld hiervan zijn wielrenners of mensen die veel lopen, zwemmers, fitness en workouts die voor of na de training de spiergroep willen laten behandelen die ze volgens hun trainings-schema gaan nodig hebben enzovoort. Deze massage kan per stuk geboekt worden, dan duurt ze circa 40 minuten.

Samudra (Lomi Lomi) Massage

De Samudra massage gaat in tegenstelling tot een relax -of zenmassage het lichaam als één geheel bekijken en niet opdelen in afzonderlijke delen. Bij een traditionele massage gaan we deel per deel masseren. De Samudra massage gaat vaak heel het lichaam bestrijken en in beweging brengen. Dit zal gebeuren in lange vloeiende beweging van “kop tot teen”, met verschillende druksterktes en snelheden. Uiteraard gaan de verschillende delen van het lichaam ook apart behandeld worden, minder met de handen, maar vooral met onder-en bovenarm (niet met de elleboog!). Door heel het lichaam op die manier te benaderen gaan afvalstoffen overal makkelijker verwijderd worden en zal stress, waar het zich ook bevindt, veel beter verdwijnen.

Omdat ik bij deze massage vooral met boven -en onderarmen werk en er regelmatig het hele lichaam bestreken wordt, is het niet praktisch om deze massage te doen onder een massage doek. Op de tafel zelf ligt geen stoffen maar een speciale glijdende overtrek omdat ik ook regelmatig tegelijk boven én onder het lichaam door ga in één beweging. Om uzelf warm te houden zonder doek zal er een infrarood verwarming een heerlijke stralingswarmte op U afgeven die boven de tafel aan het plafond hangt.
Het spreekt voor zich dat bij deze massage het hele lichaam behandeld zal worden inclusief rug, schouders, benen, bilspieren, liesstreek, bovenlichaam en buik. Specifiek voor deze massage heb ik een gespecialiseerde opleiding gevolgd in 2017. U mag er dus op vertrouwen dat alle technieken die ik gebruik voor deze (en alle andere) massages weldoordacht zijn en dat ik weet waar ik mee bezig ben.

Therapeutische Massage bij Schouder-, Rug- en Nekklachten

Schouderpijnen, pijnlijke onder- of middenrug. Stramme nekspieren… het zijn veel voorkomende klachten. Dat is niet verwonderlijk. Velen hebben een zittend werk, zitten de hele dag voorover gebogen achter een bureau… of zitten vele uren in het verkeer. Anderzijds zijn er jobs die veel van je rug vragen (verplegend personeel, bouwvakkers, poetshulpen en noem maar op). Of je stress-level gaat dagelijks zodanig de hoogte in dat deze zich letterlijk vast zet op deze gevoelige zone van je lichaam. Hierdoor ontstaan langzaam maar zeker klachten. Ik heb in 2017 een speciale opleiding gedaan voor massage technieken die deze pijnen kunnen aanpakken. Ik heb besloten om hier dan ook een speciale massage voor aan te bieden. Dit is een kortere massage van 40 minuten, die zich énkel toespits op massage technieken met als doel om rug-, schouder- en nekpijnen aan te pakken. Ik heb al veel goede resultaten geboekt bij klanten door deze technieken toe te passen. Ik wil me zeker niet voordoen als kinésist. Voor structurele problemen dien je best naar de huisarts en/of kiné te gaan. Maar voor pijnlijke ongemakken door je dagdagelijkse bezigheden kan deze massage zeker helpen.